firma web hosting

3 criterii esentiale cand iti alegi firma de web hosting

Cand vine vorba de alegerea unei firme care sa furnizeze un pachet ideal de web hosting, indiferent ca este destinat unui blog personal sau unui magazin online urias, oamenii se confrunta cu o serie de intrebari. Ce web hosting se potriveste ideii mele (blog, magazin,etc)? Cat costa pachetul de hosting? Ce functionalitati imi ofera? Care sunt restrictiile si cum se aplica acestea? Ce fel de domeniu sa-mi aleg si cum ma ajuta sa-mi ating scopurile? Cat de importanta este securitatea?

Prin urmare, am ales sa scriu un articol cu cele 3 criterii esentiale dupa care sa te ghidezi atunci cand iti alegi firma de web hosting. Acest articol iti va usura munca si cuprinde toate informatiile de care ai nevoie, dezvoltate in 3 mari categorii.

  1. Fiabilitate

Alegerea unei firme profesioniste care sa iti ofere servicii de web hosting poate sa fie o decizie destul de dificila. Daca esti incepator sau daca deja ai avut cateva experiente mai putin placute, acest articol te ajuta sa intelegi importanta unor chestiuni de baza, in ceea ce priveste pachetul de hosting ales.

In primul rand, trebuie sa intelegi ca exista diferite variante de web hosting disponibile dintre care sa alegi: VPS sau Virtual Private Server, Shared, Dedicated sau Reseller Hosting. Documenteaza-te ce serviciu iti asigura fiecare si ce pachet este mai fiabil pentru atingerea scopurilor tale: prezenta calitativa in online, conversii numeroase, ROI pozitiv si bounce rate scazut. Continue reading


Cum sa gestionati corect spatiul din contul de cPanel

Unul din cele mai importante aspecte de luat in considerare in momentul in care vreti sa faceti managementul eficient al unui cont de gazduire este spatiul ocupat pe disk. Comandati un cont de gazduire care ofera spatiu mai mult sau mai putin, in functie de proiectul in care sunteti implicat, dar cel mai important este sa stiti sa folositi acel spatiu in mod eficient.
Un lucru pe care toata lumea trebuie sa il inteleaga si sa il respecte este urmatorul : Nu exista conturi de hosting cu spatiu nelimitat pe server. Orice server are un sistem de harddisk-uri, in cantitate mai mare sau mai mica si sub diferite configuratii; dar nu fara limita. Oricand aveti nevoie, providerul trebuie sa va ofere posibilitatea de a alege mai mult spatiu. In general, firmele de hosting au un sistem de pachete de gazduire, de la mic la mare, incepand de la pachete de zeci de MB pana la pachete de zeci de GB. Firmele care ofera conturi cu spatiu nelimitat, de obicei, practica overselling si nu exprima profesionalism.
diskspace
Orice cont de cPanel are optiunea Disk Space Usage, cu ajutorul careia puteti afla cat spatiu consumati si cat ocupa fiecare fisier si director. Este un instrument foarte util pentru un utilizator norma, dar si pentru un webmaster. Asa va puteti da seama daca sunt anumite foldere sau fisiere care consuma spatiu si pot fi sterse, daca sunt anumite foldere sau fisere care au dimensiuni necorespunzatoare cu utilitatea sau functia lor, etc. De asemenea, asa va puteti da seama daca mai puteti adauga un Addon Domain pe acest cont, daca mai puteti crea o baza de date sau o adresa de mail.

Exista cateva practici care va pot asigura ca spatiul nu este ocupat de fisiere de care nu aveti neaparata nevoie sau ca mesajele de e-mail nu ocupa prea mult. Mai jos aveti cateva din sugestiile noastre :
– Verificati periodic optiunea Disk Space Usage si faceti o lista cu folderele care ocupa cel mai mult spatiu. Daca un folder creste in dimensiune constant, cu zeci sau sute de mega in fiecare saptamana, verificati daca chiar aveti nevoie de toate fisierele din el
– Verificati fiserele de log din contul dumneavoastra. Majoritatea platformelor open-source genereaza fisiere de log care va avertizeaza asupra unor probleme de functionalitate. Uneori, aceste fisierel pot atinge dimensiuni de sute de MB sau chiar de cativa GB. Fisierele de log, in general, au doar rol de informare, iar stergerea lor nu implica probleme de functionalitate
– Verificati contul de cPanel pentru arhive de tip backup; acestea ar trebui sa le pastrati local pe calculator si nu pe contul de gazduire. Nu de putine ori programatorii sau designerii creaza backup-uri ale siteurilor la care lucreaza pentru a avea siguranta ca pot reveni la o forma functionala. Aceste arhive cateodata sunt „uitate” in diverse foldere ale contului de gazduire. De asemenea, exista o multime de pluginuri de cPanel care pot genera arhive. Mai mult, daca ati instalat un CMS cu ajutorul utilitarului Softaculous, poate ati bifat optiunea „Keep backups”. In acest caz, veti verifica folderul /home/user/softaculous_backups si veti sterge arhivele care nu sunt necesare
– Daca o parte mare din spatiul ocupat pe contul dumneavoastra corespunde folderului /mail, atunci poate este nevoie sa luati in considerare descarcarea locala a mesajelor e-mail pe care le primiti. Acest lucru se poate face printr-un program de tipul Outlook sau Thunderbird.

In orice moment, puteti cere ajutorul unui operator Claus Web pentru managementul eficient al spatiului contului de cPanel. In functie de situatie, va putem recomanda stergerea sau comprimarea anumitor fisiere, descarcarea locala a mesajelor de tip e-mail sau orice alta procedura. Puteti lua legatura cu noi prin portalul nostru de asistenta.


Cum se creaza si cum se foloseste un Cron Job ?

In sistemele UNIX, (din care face parte si distributia Linux care ruleaza pe toate serverele Claus Web) un cron este un job scheduler care permite executarea unor actiuni la un moment dat in timp. Actiunile sunt definite în general prin scripturi și sunt rulate de cron la intervale regulate, setate de utilizator . Este folosit in principal pentru a administrarea sistemului, însă poate fi folosit și pentru activități generale precum conectarea la Internet sau descărcarea emailurilor.
Este un organizator de procese care ne usureaza mult munca, daca este folosit in mod corect. Ne ajuta sa rulam periodic programe la anumite ore din zi : importuri, exporturi, sincronizari intre baze de date, actualizarea stocurilor, actualizare unor componente, blocarea sau deblocarea accesului, si multe altele.

Optiunea Cron jobs, din meniul Advanced din contul dumneavoastra de cPanel, va permite sa creati aceste cron joburi si sa rulati anumite comenzi sau scripturi la intervale stabilite. De exemplu puteti seta un cron job sa va stearga fisierele temporare in fiecare weekend sau sa va actualizeze stocurile odata pe luna.

Folosind interfata standard cPanel se urmeaza urmatorii pasi:

Setati prima data o adresa de mail pe care doriti sa fiti notificat cand se executa un cron job de la Cron Email, in campul aferent. Apasati pe butonul Update.
Implicit veti avea disponibil primul formular, la Add New Cron Job. Daca nu veti opta pentru setarile Standard, unde puteti alege cateva presetari din cele mai des folosite : odata la 5 minute, odata pe ora, saptamanal; veti avea 5 optiuni cu care veti putea seta frecventa rularii cron job-ului. Selectati valoarea dorita din fiecare casuta.
Dupa aceea, in casuta de langa Command: veti introduce comanda sau calea catre script-ul care doriti sa il rulati. Forma pe care o va avea acest text este :

php /home/EXEMPLU/public_html/Cron.php

Apoi faceti click pe butonul Add New Cron Job pentru a creea inregistrarea pe server. Veti primi un mesaj de confirmare pe fond verde. Puteti oricand sa modificati cron job-ul daca dati click pe butonul Edit sau sa il stergeti daca dati click pe Delete.


Cum se updateaza nameserverele si ce este propagarea?

Un nameserver este un serviciu care face legatura intre adresa unui dispozitiv, sub forma unui adrese de IP, si un nume desemnat acelui dispozitiv. Fiecare calculator din internet are o adresa IP unica, iar toate aceste adrese diferite sunt administrare printr-un sistem numit Domain Name System (prescurtat DNS). Sunt miliarde de astfel de adrese, iar DNS-ul este o baza de date pentru toate aceste locatii. Simplificat, DNS-ul este „agenda telefonica a internetului”, un fel de „Pagini Aurii al web-ului”. La apelarea unui nume se interogheaza un DNS care intoarce adresa IP a acestuia, deoarece o legatura intre doua masini in Internet nu se poate face decat cunoscand adresa IP. La apelul unui IP, DNS-ul va intoarce numele desemnat acestuia.
Atunci cand doriti sa folositi internetul pentru a trimite sau primi un mail sau pentru a apela sau furniza acces sau informatie la o locatie, trebuie sa folositi un nume de domeniu. De exemplu, adresa URL https://www.clausweb.ro/ este folosita pentru a vizita site-ul Claus Wevb. In aceasta denumire, clausweb.ro este numele de domeniu care este folosit pentru a localiza siteul. Oamenii aleg nume de domenii simple si usor de retinut din motive evidente, dar cand vine vorba de calculatoare situatia este diferita. Acestea nu pot recunoaste nume de domenii ca si oamenii, dar pot recunoaste adrese de IP. Aici intervin nameserverele si DNS-ul.

Intr-un cont de utilizator de servicii gazduire web se realizeaza foarte multe operatiuni, modificari si imbunatatiri, iar updateurile sunt vitale pentru functionarea optima a site-urilor si a serverelor hosting. Namserverele au nevoie, la randul lor, de update, atunci cand va mutati domeniile web la un alt furnizor de gazduire sau cand adaugati un nou domeniu in contul de hosting.

Autoritatea ROTLD este singurul registrar de domenii .ro care asigura administrarea lor. Toate firmele de hosting care inregistreaza nume de domenii sunt parteneri ai ROTLD. Daca detineti un domeniu cu extensia .ro, com.ro, org.ro; actualizarea nameserverelor se face pe site-ul celor de la ROTLD – rotld.ro. Daca domeniul are o extensie de tipul .com, .net, .info, .eu; atunci updatarea se face pe site-ul registrarului la care a fost inregistrat domeniul acela. Concrect, din contul de client de pe siteul ClausWeb.
name-servers-dns-propagation
Pentru domeniile .ro, trebuie doar sa va logati pe ROTLD.ro la sectiunea Administrare Domenii >> On-Line, sa va logati in contul dumneavoastra cu userul : numele de domeniu si cu parola pe care ati setat-o. Daca nu cunoasteti parola, puteti folosi oricand optiunea de resetare parola. In contul de pe ROTLD, odata logat, veti merge la meniul Nameservere si acolo veti pune in loc de ce este acum, urmatoarele intrari pentru serverele de gazduire Claus Web:

ns.romania-webhosting.com
ns.clausweb.ro
ns.registar.ro

…dupa care veti apasa butonul de actualizare. Dupa aceea, cei de la rotld.ro va trimit pe aceleasi mail o cheie de autorizare a operatiunii. Cheia respectiva (un sir de cifre si litere) o veti introduce pe aceeasi pagina unde ati schimbat Nameserverele pe rotld.ro, unde scrie FORMULAR.Abia dupa ce ati introdus cheia, nameserverele s-au schimbat si siteul va incepe sa se „incarce” de pe serverele Claus Web. Dupa 2-3 ore necesare propagarii, siteul se va incarca corect de la noi, in toate locatiile din internet.
La schimbare nameserverelor unui domeniu, in momentul in care se trece domeniul de la gazduire pe un server la altul, apare o perioada de 1 pana la 24 de ore, in care informatia disponibila pe acel site nu se va afisa corect. De cele mai multe ori, la apelarea numelui de domeniu se va afisa o pagina generica de server. Este un proces complet normal si nu trebuie sa va panicati; este doar nevoie de o anumita perioada de timp pana ce informatia va fi disponibila peste tot in internet. Este posibil sa apara „ciudatenii” pe perioada propagarii de tipul : 2 persoane din acelasi birou sa acceseze siteul si sa se afiseze continutul corect doar pe un PC; sa afiseze continutul corect 5 minute dupa care sa „dispara”; etc. Toate aceste lucruri sunt normale si trebuie ignorate pana la finalizarea procesului de propagare.
In cat are loc updatarea sau propagarea nameserverelor, propriu-zis, difera foarte mult de la o extensie la alta, de la o firma hosting la alta, de infrastructura si de tehnologia de marire a vitezei pentru propagare. In general, un domeniu cu extensie internationala are nevoie de 1-2 ore pentru propagare, iar cele nationale (cum este si .ro) de un interval de 2-6 ore. Nicio firma si niciun domeniu nu seamana cu altul din punct de vedere al complexitatii si atunci aceste cifre orientative sunt rasturnate de diverse situatii care apar la updatare a namserverelor.


Ce este Domain Privacy si la ce ne ajuta ?

domain_name_privacy
Stiati ca toate datele atasate unui domeniu sunt publice pe internet datorita asa numitelor servicii de WhoIs ? Prin doar cateva clickuri, oricine poate sa afle cine detine un domeniu, pe ce nume a fost inregistrat, care este adresa de mail a persoanei/firmei care a inregistrat, precum si alte date confidentiale.

Dincolo de aspectul confidentialitatii, principalele pericole care pot aparea sunt legate de trimiterea de spam catre adresele de mail folosite la inregistrarea domeniului, asumarea identitatii proprietarului, incercarea de comitere de fraude, etc. Practic, robotii din internet pot fura adresele de mail si sa le includa intr-o lista de spam si sa fiti „bombardat” cu sute de mesaje nedorite.

Domain Privacy se poate activa foarte usor si este gratuit daca aveti domeniul inregistrat prin Claus Web. In loc de datele dumneavoastra personale, pe WhoIs se vor afisa datele registrantului.

Pentru un domeniu .ro inregistrat de o persoana fizica Domain Privacy este activ din oficiu; iar cele inregistrate de o firma nu pot beneficia de acest serviciu.
Pentru un domeniu .com, .net, .eu sau orice alt domeniu international, trebuie doar sa ne scrieti un mail pe office@claus.ro cu mesajul : „Doresc sa activez Domain Privacy pentru domeniul meu www.exemplu.com”. Evident, inlocuiti www.exemplu.com cu domeniul detinut de dumneavoastra.
Acest serviciu costa 5euro+tva/an pentru toti clientii Claus Web.


Virusul „Politiei Romane”

Se stie foarte bine ca atat in Romania cat si in intreaga lume marile companii pierd sume mari de bani din cauza pirateriei. Exista milioane de utilizatori care descarca videoclipuri, fisiere sau software-uri de pe torente, neoriginale, in primul rand datorita faptului ca nu isi permit achizitionarea lor din magazinele specializate la preturi mari.

Ati primit un mesaj suspect din partea ‘Politiei Romane’ care va acuza ca utilizati soft-uri piratate sau ati descarcat fisiere ilegale de pe torente?

 

Acest mesaj are rolul de intimidare a utilizatorilor, blocandu-le calculatorul si cerand o suma de bani pentru recuperarea datelor. Este un malware deosebit de periculos care a infectat, deja, milioane de calculatoare din intreaga lume, indiferent de utilizator sau de tara.

Dar, nu trebuie sa va speriati, noi va putem ajuta sa eliminati virusul care v-a atacat calculatorul.

Accesati link-ul de mai jos pentru a descarca un mic tool de la Bitdefender, acesta trebuie rulat in Safe Mode:

http://download.bitdefender.com/removal_tools/BDRemoval_Trojan_Ransom_IcePol.exe

Virusul despre care vorbim este de tip Ransom si este creat de hackerii rusi, cu denumirea Trojan.Ransom.IcePol. Problema blocarii computerului si alte detalii despre virus pot fi rezolvate prin instalarea software-ului:
http://labs.bitdefender.com/wp-content/plugins/download-monitor/download.php?id=RemovalToolUnifiedLauncher.exe

Nu de putine ori, astfel de amenintari pentru datele de pe calculator ai utilizatorilor comuni si ale firmelor au blocat sau distrus documente de o importanta deosebita, mai ales daca vine vorba de fisiere secrete la nivel de corporatie sau chiar secrete de stat si care nu au mai putut fi recuperate. In cazul nostru, compania Bitdefender a creat o aplicatie gratuita impotriva virusului si probabil nu sunt singurii, dar majoritatea site-urilor din Romania ii recomanda pentru a rezolva definitiv problema cu virusul Politiei romane.


Ce este un certificat SSL si la ce se foloseste ?

SSLCertificatele SSL sau certificatele de securitate sunt protocoale criptografice care au rolul de a securiza schimbul de informatii pe internet. In general, sunt folosite de siteurile care au implementat un sistem de plata cu cardul sau de siteurile care contin informatii confidentiale sau de importanta foarte mare. De asemenea, un certificat SSL poate securiza schimbul de mesaje email. Nu trebuie sa intelegeti ca doar siteurile de e-commerce, guvernamentale sau cu trafic ridicat si informatie de mare valoare au nevoie de un certificat SSL. Orice site, indiferent de obiectul sau serviciul promovat, de traficul mic sau mare, beneficiaza de un upgrade de securitate mare la instalarea unui certificat SSL.
Practic, un SSL cripteaza informatiile in asa mod incat ele sa nu poate fi decriptate decat de serverul caruia ii sunt adresate. Astfel, se asigura ca datele nu sunt modificate sau copiate „pe drum”. Avantajul cel mai mare este ca protejeaza parolele impotriva interceptarii, cand este tastata intr-o pagina de login protejata SSL.

Certificatele SSL sunt si usor de folosit. Aveti nevoie doar de un IP dedicat pentru contul de cPanel, iar vizitatorii care vor acceseze siteul dumenavoastra trebuie sa foloseasca o versiune recenta a browserelor Internet Explorer, Firefox, Safari sau Google Chrome. Trebuie sa stiti ca in momentul in care vi se atribuie un IP dedicat, siteul dumneavoastra va fi offline pentru cateva ore (de obicei intre 4 si 8) pentru propagarea DNS-urilor la nivel global. De aceea, este de preferat sa va faceti un  plan si sa alegeti cel mai bun moment pentru a trece pe un IP dedicat pentru a minimiza impactul (de aceea majoritatea clientilor prefera ca aceasta operatiune sa se faca putin dupa ora 00:00). Fara un IP dedicat NU puteti instala un certificat SSL !

Daca planuiti sa deschideti un magazin online si doriti sa acceptati plata online prin card, trebuie sa stiti ca aveti neaparata nevoie de un certificat SSL. 99% din  modulelor de plata functioneaza doar in tandem cu un certificat SSL, pentru a fi conformitate cu normele de securitate internationale. Nimeni nu vrea sa plateasca online pentru un produs, numai pentru a descoperi dupa aceea ca i-au fost furate informatiile cardului.

Unui cont de cPanel ii poate fi atribuit un singur certificat SSL. Asta este valabil pentru conturile de shared-hosting, conturile de Reseller si o parte din conturile VPS.

Certificatele SSL se achizitioneaza pentru o durata de 1 an (cu cateva mici exceptii).

Luati legatura cu echipa Claus Web acum pentru a afla mai multe informatii despre certificatele SSL. Inainte, poti consulta pagina noastra dedicata certificatelor de securitate à https://www.clausweb.ro/certificate-SSL.php


Configurare MX records pentru server de email prin Google Apps

Daca doriti sa folositi Google Apps pentru servicii de mailing (trimiterea sau primirea de mesaje e-mail), in locul celui oferit de catre Claus Web, va trebui sa faceti cateva setari in contul dumneavoastra de gazduire pentru domeniul ales. Va trebui sa faceti o configurare a MX-urilor domeniului dumneavoastra catre serverele de mail apartinand Google.

Primul pas este sa va logati in contul dumneavoastra de cPanel, sa navigati la meniul MAIL si sa alegeti optiunea MX ENTRY.

mx1

 

Selectati domeniul pentru ca doriti sa faceti setarile.

mx2

 

Alegeti AUTOMATICALLY DETECT CONFIGURATION de la optiunea EMAIL ROUTING.

mx3

 

Stergeti intratile actuale MX, apasand pe delete.

mx4

 

Adaugati un MX record pentru serverul de mail GOOGLE, ca si in imaginea de mai jos, introducant PRIORITY “1” si ASPMX.L.GOOGLE.COM la DESTINATION.

mx5

 

Continuati sa repetati acest process pentru urmatoarele servere de mail:

Priority

Destination

1 ASPMX.L.GOOGLE.COM
5 ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM
5 ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM
10 ASPMX2.GOOGLEMAIL.COM
10 ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM

La sfarsit, va trebui sa aveti urmatoare intrari :

mx6

 

Dupa aceste modificari, daca doriti sa configurati intr-un client de mail (ex: Microsoft Outlook, Thunderbird, etc) o adresa apartinand contului pentru care ati facut modificarile in MX records, trebuie sa tineti cont ca va trebui sa faceti cateva setari speciale:

La Incoming mail server va trebui sa fie adaugat “pop.gmail.com” , iar la Outoing mail server “smtp.gmail.com”. Porturile de intrare vor fi Incoming 995 si Outgoing 465 cu SSL activ. Aceste setari se realizeaza din meniul Account Settings al programului dumneavoastra de gestionare e-mail.

 


Cum sa blochezi robotii din internet

Cum sa blochezi “robotii” din internet

Daca esti deranjat (floodat) de robotii din internet sau doar vrei sa blochezi cativa robotii nedoriti, acest lucru se poate realiza destul de usor, fara a fi un utilizator experimentat.

Trebuie doar sa inserezi codul de mai jos in fisierul tau .htaccess, care este localizat in directorul public_html.  Acest fisier contine instructiuni care comunica serverului ce sa faca in anumite situatii si influenteaza direct modul cum este afisat siteul tau.

Sunt mai multe modalitati prin care aceste fisier poate sa fie modificat, dar cel mai simplu pentru un client Claus Web este sa o faca din contul de cPanel, folosind optiunea File Manager.

Inainte de a face orice modificare, sugeram sa va faceti un backup la acest fisier pentru a-l putea cu usurinta pune inapoi la nevoie.

Pentru a edita fisierul .htaccess, logheaza-te in contul tau de cPanel folosind datele primite pe mail si accesand din browser http://domeniultau.ro/cpanel (desigur domeniul tau este numele siteului tau si poate fi .ro, .com, .eu sau orice alta extensie) si :

  1. Navigheaza la meniul File Manager, in sectiunea Files
  2. Selecteaza „Document Root for:” si selecteaza public_html sau numele site-ului tau Asigura-te ca „Show Hidden Files (dotfiles)” este bifat.
  3. Apasa butonul „Go„.
  4. File manager va deschide un nou tab cu trunchiul de foldere in stanga si lista fisierelor in dreapta.
  5. Cauta fisierul .htaccess in lista de fisiere din dreapta.
  6. Click dreapta pe fisier odata ce l-ai gasit si selecteaza “Code Edit”.
  7. Va aparea o fereastra si veti da click pe Edit.
  8. Aici veti introduce textul de mai jos integral.
  9. La sfarsit, dup ace v-ati asigurat ca nu ati copiat si alte caractere, ci doar cele mai jos, puteti apasa Save Changes din coltul din dreapta sus.
  10. Gata!

Noile setari au fost salvate. Verifica acum siteul tau daca functioneaza corect. Daca totul este afisat corect, inseamna ca modificarile au fost facute cu success si totul este in regula.

Daca cumva observati vreo eroarea la site-ul dumneavoastra, pur si simplu puneti inapoi in public_html fisierul .htaccess de rezerva pe care ati salvat-o mai sus.

 

##Block bots

SetEnvIfNoCase user-Agent ^FrontPage [NC,OR]

SetEnvIfNoCase user-Agent ^Java.* [NC,OR]

SetEnvIfNoCase user-Agent ^Microsoft.URL [NC,OR]

SetEnvIfNoCase user-Agent ^MSFrontPage [NC,OR]

SetEnvIfNoCase user-Agent ^Offline.Explorer [NC,OR]

SetEnvIfNoCase user-Agent ^[Ww]eb[Bb]andit [NC,OR]

SetEnvIfNoCase user-Agent ^Zeus [NC]

 

<limit GET POST>

 

#DENYING YOUR CONNECTIONS THNX.

Order Allow,Deny

Allow from all

Deny from env=bad_bot

 

</limit>

 

##end code

 

##begin code

##start blocking potentially unwanted bots.

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^BlackWidow [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Bot\ mailto:craftbot@yahoo.com [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^ChinaClaw [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Custo [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^DISCo [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Download\ Demon [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^eCatch [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^EirGrabber [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^EmailSiphon [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^EmailWolf [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Express\ WebPictures [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^ExtractorPro [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^EyeNetIE [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^FlashGet [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^GetRight [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^GetWeb! [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Go!Zilla [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Go-Ahead-Got-It [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^GrabNet [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Grafula [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^HMView [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} HTTrack [NC,OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Image\ Stripper [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Image\ Sucker [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} Indy\ Library [NC,OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^InterGET [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Internet\ Ninja [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^JetCar [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^JOC\ Web\ Spider [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^larbin [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^LeechFTP [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Mass\ Downloader [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^MIDown\ tool [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Mister\ PiX [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Navroad [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^NearSite [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^NetAnts [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^NetSpider [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Net\ Vampire [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^NetZIP [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Octopus [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Offline\ Explorer [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Offline\ Navigator [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^PageGrabber [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Papa\ Foto [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^pavuk [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^pcBrowser [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^RealDownload [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^ReGet [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^SiteSnagger [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^SmartDownload [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^SuperBot [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^SuperHTTP [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Surfbot [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^tAkeOut [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Teleport\ Pro [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^VoidEYE [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Web\ Image\ Collector [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Web\ Sucker [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^WebAuto [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^WebCopier [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^WebFetch [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^WebGo\ IS [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^WebLeacher [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^WebReaper [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^WebSauger [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Website\ eXtractor [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Website\ Quester [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^WebStripper [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^WebWhacker [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^WebZIP [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Wget [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Widow [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^WWWOFFLE [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Xaldon\ WebSpider [OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Zeus

RewriteRule ^.* – [F,L]

##end code


Cum sa configurezi o adresa de email in Outlook 2010

1. Deschideti Outlook 2010
2. Click pe butonul File, apoi Add Account

Outlook 2010

3. Introduceti numele,  adresa de e-mail, precum si parola. Selectati  Manually configure server settings or additional server types, apoi click Next

Manually configure server settings
4. Alegeti  Internet E-mail, apoi click Next
Internet E-mail
5. Aici completezi detaliile adresei tale de email.
E-mail Settings
  • Your Name: Numele dvs. asa cum vreti sa apara 
  • Email address : adresa dvs. username@example.com
  • Select POP3 or IMAP
  • Introduceti numele domeniului dvs. la Incoming mail (POP3, IMAP)
  • Introduceti numele domeniului dvs. la Outgoing mail (SMTP)
  • User Name field: adresa de email completa username@example.com
  • Password: parola adresei de email
6. Urmati pasii de mai jos:      Click pe More Settings
More Settings
7. Click pe Outgoing Server. Bifati  My outgoing server (SMTP) Requires Authentication si Use same settings as my incoming server.
My outgoing server (SMTP) Requires Authentication
8. Click pe Advanced si asigurati-va ca Incoming server (POP3) este setat la 110, iar Outgoing server (SMTP) la 26. Click pe OK.
9. Click Next si Finish. Ati configurat cu success Outlook 2010!