Claus Web – Marca Inregistrata

CLAUS WEB este marca inregistrata la OSIM inca din 28.07.2008

Inregistrarea marcii confera titularului un drept exclusiv asupra marcii pentru produsele si/sau serviciile pentru care s-a efectuat inregistrarea, pe un termen de 10 ani de la data constituirii depozitului.Inregistrarea aduce cu sine interdictia , pentru terti, de a depune sau de a utiliza, fara autorizatie, indiferent sub ce forma, marca sau unul din elementele sale caracteristice, pentru aceleasi produse sau servicii. https://www.clausweb.ro/inregistrare-marca.php

Claus Web marca inregistrata

De ce trebuie inregistrata o marca?

Intr-o piata libera, in care concurenta este acerba, orice comerciant, in special producatorii si prestatorii de servicii, trebuie sa inteleaga importanta protejarii activelor lor nemateriale, in special a marcilor, desenelor si modelelor industriale.
. Marca este un element esential al strategiei intreprinderilor, reprezinta un mijloc de a cuceri si a pastra o clientela.
. Marca este un semn distinctiv servind la diferentierea de catre public a produselor si serviciilor unui comerciant de produsele si serviciile de acelasi fel ori de produsele si serviciile similare ale altor comercianti. Este absolut necesar ca ea sa diferentieze produsul sau serviciul acestei persoane sau societati pentru a se evita confuzia cu alte produse sau servicii identice sau similare.
. Marca furnizeaza protectie titularului asigurandu-i dreptul exclusiv de a o utiliza pentru desemnarea unor produse si servicii, sau pentru a autoriza un tert sa o utilizeze in schimbul unei plati.
. Marcile incurajeaza initiativa si spiritul intreprinzator in intreaga lume, oferind tituarilor de marci recunoastere si profit financiar.
. O marca poate fi opusa altei marci, utilizata de concurenta, numai dupa inregistrarea la OSIM. Cand marca este inregistrata titlarul are tot dreptul de a se opune contrafacerilor sau imitatiilor ilegale.
. Marca inregistrata devine element activ, care se poate comercializa.
. Degeaba un comerciant are cele mai bune produse sau servicii din lume, daca pentru clienti nu exista posibilitatea sa le poata distinge si alege dintre produsele si serviciile concurentei.
. In zilele noastre nu ne putem imagina vanzarea chiar si a celor mai banale produse fara marca pe ele.
. Marca are capacitatea de a atrage si conserva clientela.
. Pentru orice afacere marca s-a dovedit un element extrem de important.
. De asemenea, prin interactiunea dintre productie si consum, putem spune ca marca este un fel de arbitru in organizarea pietei, un mijloc de corelare a cererii cu oferta.
. Pentru consumator marca reprezinta cel mai comod mijloc de a recunoaste o categorie de produse sau servicii ce i-a fost recomandata sau pe care experienta l-a determinat sa o prefere altor produse sau servicii de aceeasi natura.
. Pentru o companie, marca reprezinta un mijloc de a cuceri si a pastra clientii.
. O marca inregistrata este proprietatea dvs. in timp ce una neinregistrata este disponibila si poate fi folosita de catre oricine. Intr-o lume guvernata de piata si de concurenta este important sa-ti protejezi numele, indiferent daca este numele unui produs, al unui serviciu sau al unei firme.
. Fara a fi legal inregistrata, marca ramane doar un cuvant sau o imagine pe care o veti putea folosi pana cand veti fi atentionat printr-o notificare pentru a nu o mai folosi si pentru a plati despagubiri catre persoana care a inregistrat-o prima.
. Inregistrarea acestora, in conformitate cu legea marcilor, ofera societatii dvs. drepturi exclusive de a-i impiedica pe altii sa comercializeze produse sau sa presteze servicii similare sau identice sub o marca asemanatoare sau identica.
. In situatia in care nu va inregistrati marca(semnul sau numele pe care il folositi) pot interveni doua ipoteze:
1. Fie marca pe care o folositi apartine unei alte persoane
2. Fie marca este libera dar poate fi adoptata si de concurenta

1.1. In situatia in care marca pe care o folositi este proprietatea unei alte persoane ce activeaza pe aceeasi piata cu dvs., puteti deveni subiectul unei actiuni legale de contrafacere si vi se pot solicita daune.
2.2. In situatia in care denumirea sau semnul pe care il folositi nu apartine unei alte persoane dar dvs. il utilizati fara sa-l fi inregistrat la OSIM, companiile rivale, inspirate de ideile dvs., pot si ele adopta un nume identic sau asemanator cu al dvs., pana la confuzie, fara sa va puteti apara in vreun fel.
In situatia in care concurenta adopta o marca identica sau similara, clientii pot fi indusi in eroare astfel incat sa apeleza la serciile sau produsele firmei concurente crezand ca sunt produsele sau serviciile dvs.
Aceasta situatie va duce la scaderea profiturilor companiei dvs. precum si la prejudicierea imaginii dvs. daca produsele sau serviciile concurentei sunt de o calitate inferioara.
Indiferent de ipostaza, concluzia ce se impune este aceea ca fara inregistrare eforturile financiare facute pentru realizarea unui produs sau pentru prestarea unui serviciu de calitate, pentru prospectarea pietei si pentru cucerirea acesteia, se pot risipi.
De aceea este important ca atunci cand ati hotarat ca un nume sau un insemn sa va deosebeasca de concurenta sa solicitati ajutorul cabinetului nostru de Proprietate Industriala si apoi sa-l inregistrati.

Numai prin inregistrare marcii :
. Deveniti proprietarul acelui nume
. Va puteti dezvolta in siguranta afacerea si imaginea
. Puteti investi linistit in publicitate
. Puteti interzice tertilor sa comercializeze sau sa furnizeze servicii sub aceeasi marca sau o marca similara

Pentru orice alte informatii sau detalii va rugam nu ezitati sa ne contactati pe https://www.clausweb.ro/contact.php

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.