Tehnologia NVMe si beneficiile ei

Unitățile NVMe (Non-Volatile Memory Express) utilizează o tehnologie nouă pentru a oferi cea mai rapidă stocare disponibilă în prezent.

 

De ce ar trebui să optați la servere care folosesc unități NVMe?
Iată câteva beneficii care vă pot convinge:

 

Combinarea SSD-ului NVMe și a conexiunii PCIe duce la viteze de citire și scriere de minim patru ori mai rapide decât o interfață SSD SATA.
√ Completează structura paralelă a unităților centrale, platformelor și aplicațiilor contemporane.
√ Aceste structuri paralele permit mai multor comenzi să fie procesate simultan.

√ Utilizează o cale optimizată pentru a emite comenzi și a finaliza operațiile de intrare/ieșire, și susține operații paralele.
√ Ajută la evitarea blocajelor, permite utilizarea completă a tuturor nucleelor CPU și GPU.

√ Este conceput pentru medii de stocare de înaltă performanță și non-volatile fiind singurul protocol care poate răspunde cerințelor datelor mari.
√ Este în fruntea eforturilor de a ajuta afacerile să stocheze, să gestioneze și să acceseze datele mai eficient, în timp ce îmbunătățește performanța, fiabilitatea și consistența.

√ Asigură performanță îmbunătățită a site-ului și timp de încărcare mai rapidă al paginilor web.
√ De asemenea, pot fi deosebit de utile și pentru site-urile cu baze de date mari. Acestea pot accelera interogările bazei de date și îmbunătăți timpii de acces la baza de date.

 

În consecință, timpurile de încărcare ale site-ului sunt mai rapide, iar performanța site-ului este îmbunătățită, care pot duce la experiențe mai bune pentru utilizatori în ansamblu.

Așadar, din toate punctele de vedere, găzduirea site-urilor web pe echipamente de ultimă generație cu SSD-uri NVMe vor influența în mod pozitiv activitatea si experiența dumneavoastră.

 


Pricipalele Motive Pentru Care Site-ul Tau Este O Tinta Pentru Infractorii Cibernetici

Multi proprietari de afaceri cred ca, deoarece au un site web mic, este putin probabil sa fie piratat. Infractorii cibernetici au utilizari chiar si pentru cele mai mici site-uri. Vom enumera si explica cateva dintre motivele pentru care hackerii ataca site-urile web si beneficiile pe care le obtin in acest fel.

Atacurile de farsa

Nu toti hackerii apartin unor grupuri criminale serioase. Uneori, veti descoperi ca tinerii piratau site-uri web mici doar pentru distractie. Vor schimba textul si vor inlocui imaginile, adesea cu ceva imatur pe care il vor gasi amuzant.

Scolile sunt adesea vizate ca o modalitate de a face glume profesorilor sau doar de a demonstra un punct. Cu toate acestea, orice site web poate deveni victima unui astfel de atac, cel mai mare magazin de echipamente de pescuit din Marea Britanie, de exemplu, a suferit recent un atac in care vizitatorii au fost redirectionati catre un site web pentru adulti.

 

Atacuri de protest si razbunare

Site-urile web sunt uneori piratate de infractorii cibernetici care fac un protest sau de cineva care efectueaza un act de razbunare. Hackurile de protest sunt de obicei efectuate impotriva companiilor, oamenilor si organizatiilor care au facut sau au spus ceva cu care altii nu sunt de acord. Daca grupurile de protest organizate nu sunt de acord cu tine, sansele de a fi piratati sunt mult mai mari. De exemplu, daca conduceti un abator sau o ferma cu mii de animale, exista intotdeauna sansa ca protestatarii pentru drepturile animalelor sa incerce sa va distruga site-ul.

Atacurile de razbunare sunt adesea rezultatul unui angajat nemultumit, de obicei cineva cu acces la panoul de administrare al site-ului, care doreste sa revina la companie. Daca concediezi un astfel de angajat, este important sa-i stergi contul de utilizator sau sa modifici toate parolele de acces cat mai curand posibil.

 

Trimiterea de spam

Intrucat site-urile web pot fi configurate sa trimita e-mailuri automate, grupurile profesioniste incearca sa obtina acces pentru a va putea folosi site-ul ca dispozitiv de spam. Ei vor crea conturi de e-mail si vor configura mesaje automate care vor fi trimise. Nedorind sa-si foloseasca propria adresa de e-mail, a ta va actiona ca deghizarea perfecta pentru a trimite e-mailuri de phishing victimelor nebanuitoare, dintre care unele vor fi propriii abonati. Daca site-ul dvs. este folosit pentru a trimite spam, veti descoperi ca IP-ul dvs. ajunge in cele din urma pe mai multe liste negre, astfel incat niciunul dintre e-mailurile dvs. nu vor ajunge la destinatari, eventual vor intra in folderul spam/junk.

 

Backlink-uri nelegitime

Un site web poate obtine un impuls serios in clasamentul de la motoarele de cautare daca are backlink-uri de la alte site-uri web de renume. Aceste link-uri pot trimite, de asemenea, mult trafic doar prin intermediul oamenilor care fac clic pe ele.

Infractorii cibernetici stiu acest lucru si vor sparge site-uri web de renume, astfel incat sa poata introduce pe furis backlink-uri catre propriile site-uri web rau intentionate, in speranta ca le va face sa para mai legitime pentru motoarele de cautare.

Redirectionari rau intentionate

In timp ce redirectionarea suferita de compania de pescuit mentionata mai sus s-ar putea sa fi fost o farsa, grupurile criminale efectueaza redirectionari in scopuri mult mai rau intentionate. Iti vor clona site-ul si apoi vor folosi redirectionarea pentru a-ti trimite vizitatorii pe site-ul respectiv. Intrucat site-ul este o replica, vizitatorii dvs. nu vor realiza ca au fost trimisi pe un site fals, iar acest lucru le face mai usor pentru infractorii cibernetici sa fure credentialele de conectare si detaliile de plata de la ei. In mod inteligent, odata ce inselatoria este facuta, site-ul fals va trimite uneori vizitatorul inapoi pe site-ul dvs. real, astfel incat clientii sa nu fie mai suspiciosi.

 

Infectie cu malware

Un atac care va infecteaza site-ul web cu programe malware le permite infractorilor cibernetici sa preia controlul asupra site-ului dvs. de la distanta si sa raspandeasca malware-ul pe dispozitivele vizitatorilor dvs. Exista o multitudine de programe si softuri malware diferite care pot fi utilizate si acestea includ keylogger-e care permit atacatorilor sa afle credentialele de conectare la conturile financiare sau sa fure informatii personale.

 

Infectie cu ransomware

O forma specializata de malware, ransomware-ul va cripteaza intregul site web, astfel incat dvs. si oricine viziteaza nu veti putea avea acces. Cand incercati sa va autentificati, veti vedea un mesaj in care se solicita o taxa de rascumparare si se vor afisa detaliile de contact despre unde sa trimiteti banii – de obicei in criptomoneda. Daca platiti, este posibil sa primiți cheia de decriptare pentru a va restaura site-ul, dar nu este intotdeauna cazul. Uneori, chiar si cu o cheie de decriptare, fisierele sunt corupte si site-ul web va trebui reconstruit. Puteti evita complet plata unei taxe si nu va faceti griji cu privire la coruptie, facand copii de rezerva regulate ale site-ului dvs. web sau alegand o optiune de gazduire care include copii de siguranta zilnice/saptamanale gratuite.

 

Atacurile DDoS

Atacurile DdoS (Distributed Denial-of-service attack) sunt cele care bombardeaza site-urile web cu atat de multe vizite simultane incat serverele pe care sunt gazduite nu pot gestiona traficul si se prabusesc. Pentru a efectua aceste atacuri, hackerii trebuie sa preia mii de computere. Prin piratarea site-ului dvs. web sau infectarea acestuia cu programe malware, acestea pot determina serverul dvs. sa bombardeze continuu site-ul web al victimei ca parte a unui atac DDoS. Este posibil sa nu stiti ca acest lucru se intampla, desi ar putea afecta capacitatea propriului server de a face fata vizitatorilor.

 

Concluzie

Dupa cum puteti vedea, fiecare site ofera unui hacker oportunitatea de a-si desfasura activitatile criminale, ceea ce face ca toate site-urile sa fie o tinta potentiala. Pentru a va apara site-ul, aveti nevoie de o securitate solida. Nu numai ca aveti nevoie de parole complexe si activarea metodei de autentificare cu doi factori, ci aveti nevoie de firewall-uri avansate si instrumente/module de securitate.

 

Pe serverele noastre utilizam mai multe sisteme de securitate si protectie anti DDoS, care zilnic fac scanari la conturile de gazduire, astfel ca fisierele suspecte si virusate sa fie identificate la timp, in urma careia se pot lua masuri urgente.
In cazul in care sunteti interesati de o eventuala devisurare sau securizare a site-ului dumneavosatra web de catre expertii nostrii, nu ezitati sa ne contactati.


Ce interfata Webmail sa aleg?

Pentru a va ajuta in a lua o decizie cu privire la interfata Webmail pe care sa o utilizati, va propunem sa parcurgeti acest tabel care indica diferentele dintre cele 3 platforme de mail:

Aplicatie/Website

The Horde Project

Roundcube Webmail Project

The SquirrelMail Project

Tipul interfetei
  • Afisare in 3-Panouri
  • Interfata responsive pentru dispozitive mobile
  • Afisare in 3-Panouri
  • Afisare in 2-Panouri, tip lista
Optiuni de compunere email:
  • Atasamente
  • Compunere HTML
  • Verificare ortografie
  • Atasamente
  • Compunere HTML
  • Verificare ortografie
  • Atasamente
  • Compunere de tip text
Optiuni/facilitati de organizare:
  • Manipularea directoarelor
  • Filtre pentru email-uri
  • Posibilitate marcare email-uri cu FLAG
  • Optiune de cautare in email-uri
  • Vizualizare email-uri ca si conversatie
  • Organizare email-uri prin Drag-and-drop
  • Manipularea directoarelor
  • Posibilitate marcare email-uri cu FLAG
  • Optiune de cautare in email-uri
  • Vizualizare email-uri ca si conversatie
  • Manipularea directoarelor
  • Posibilitate marcare email-uri cu FLAG
  • Optiune de cautare in email-uri
  • Vizualizare email-uri ca si conversatie
Optiuni suplimentare:
  • Agenda
  • Calendar
  • Lista de sarcini
  • Memento pentru evenimente
  • Flux de stiri
  • Notite
  • Agenda
  • Administratorii de sistem pot utlizana unelte/plugins pentru a adauga noi caracteristici interfetei
  • Agenda
Recomandat pentru: Utilizatorii care necesita o suita de facilitati/optiuni care includ si acces facil de pe telefonul mobil Utilizatorii care necesita o interfata user-friendly cu anumite caracteristici/optiuni Utilizatorii care necesita o interfata simpla care le ofera posibilitatea de a citi si raspunde la email-uri

cPanel App

Ca urmare a solicitarilor inaintate de catre clienti, referitor la aplicatia cPanel, cum se configureaza si optiunile pe care le ofera, am decis sa va oferim mai multe detalii prin acest tutorial.

Ce este cPanel App?
cPanel App este o aplicatie pentru dispozitivele care utilizeaza ca sistem de operare Android si iOS, care va permite sa va administrati contul de cPanel, respectiv WHM. Aceasta applicatie va ofera acces rapid si securizat la serviciile cPanel/WHM de pe serverul de unde functioneaza contul dvs, fara a stoca parole in browser sau fara a va solicita introducerea parolelor la fiecare accesare. Chiar daca aceasta aplicatie va ofera multe optiuni, nu a fost creata pentru a inlocui complet accesarea sau utilizarea variante de desktop.

Cum obtin cPanel App?
Aplicatia cPanel este disponibila pentru descarcare prin intermediul Google Play Store si iOS App Store, accesand link-urile aferente:
Google Play
iOS App Store
Aveti posibilitatea sa vizitati link-urile respective sau sa efectuati o cautare utilizand cPanel in app store-ul telefonului dvs

Am cPanel App instalat, ce sa fac mai departe?
Vom prezenta un tutorial al cPanel App pentru Android. Functionalitatea este aceeasi in cazul ambelor sisteme de operare, diferentele pot sa apara la modul in care arata interfata aplicatiei.

In momentul in care accesezi pentru prima data aplicatia, vei vedea o interfata alba cu un button + pe un fundal verde, in partea dreapta-jos(Android), respectiv stanga-sus pe iOS. Apasati pe acel buton pentru a adauga contul dvs.

La adaugarea contului va fi necesar sa introduceti anumite detalii inainte de a te loga in cont. Acestea sunt:
• Nume: Aici setezi numele contului. Este indicat sa setezi un nume care sa diferentieze acest cont de alte conturi pe care le vei adauga in viitor. Acest nume este utilizat doar pentru a diferentia conturile, si este utilizat doar in cPanel App.
• Adresa: Aici vei seta domeniul sau hostname-ul serverului la care incerci sa te conectezi. Acestea sunt in general furnizate in email-ul de confirmare a crearii contului, de catre furnizorul de gazduire. Daca nu detineti informatia aceasta, va rog sa contactati firma de gazduire. Daca doriti sa configurati un cont de cPanel aveti posibilitatea sa utilizati domeniul dvs.
• Serviciu: Aici vei alege soft-ul pe care doresti sa-l accesezi: cPanel, WHM sau Webmail.
• Nume de utilizator: Aici vei introduce username-ul contului tau de cPanel. Aceasta informatie a fost oferita cel mai probabil de catre furnizorul de gazduire. Daca ai un cont de cPanel dar nu cunosti aceste detalii, este recomandat sa contactezi furnizorul de hosting. Daca accesezi contul de WHM vei introduce username-ul contului de reseller.
• Parola: Aici vei introduce parola contului tau. Asa cum a fost mentionat anterior, aceste detalii au fost furnizate de catre firma de hosting. In cazul in care doresti sa accesezi contul tau de WHM, va trebui sa utilizezi parola contului de reseller.
• EasyLogin: Aceasta optiune iti va oferi posibilitatea de a accesa aplicatia utilizand o parola, cod pin, sablon, sau amprenta. Aceasta metoda este utila in cazul in care ai o parola complexa sau care contine multe caractere.

Dupa completarea campurilor respective, apasati “Connect” si veti putea accesa contul dvs.

 

In ecranul principal: apasa pe contul pe care doresti sa-l accesezi, tasteaza parola sau utilizeaza EasyLogin si vei putea utiliza contul de cPanel. In functie de ce cont ai configurat, vei putea accesa
Contul de WHM, cPanel sau Webmail si vei putea efectua operatiunile pe care le efectuezi pe un desktop PC/laptop.


ce este Cloud Computing?

Până la urmă, ce este Cloud Computing?

De ce mulţi utilizatori găsesc neclar termenul de Cloud Computing? Poate pentru că majoritatea oamenilor din IT care îl folosesc nu ştiu că o fac sau au prea puţine informaţii despre el. Aici, la Clausweb încercăm să înlocuim semnele de întrebare cu informaţii utile, clare şi simple.

Mulţi dintre noi folosim zilnic Cloud Computing şi, în cuvinte puţine, este termenul prin care descriem diferite situaţii în care resursele de calcul sau de operaţiuni sunt livrate ca un serviciu printr-o conexiune de reţea. Cu alte cuvinte, este un sistem computaţional care se bazează pe partajarea unor resurse fizice sau virtuale de tip software sau hardware, înlăturând nevoia de a avea acele resurse în biroul sau casa ta. Pe româneşte, 100 de utilizatori nu achiziţionează fiecare câte un calculator, un server sau un sistem software; ci aceşti 100 folosesc un serviciu format dintr-un conglomerat de servere sau sisteme software care le furnizează fiecăruia câte o mică părticică din el, în funcţie de necesităţi. Ca şi o comparaţie, printr-un sistem similar cetăţenii din România au contract şi plătesc servicii către Electrica, pentru a nu fi nevoie ca fiecare român să aibă un generator de curent electric în curte.

Cloud computing se diferenţiază de sistemele clasice prin faptul că oferă câteva caracteristici cheie. Cea mai importantă dintre acestea fiind flexibilitatea. Vorbim mai ales de puterea de adaptare a sistemelor cloud, denumită şi scalabilitate. Tehnologiile cloud permit ajustarea cantităţii de resurse alocate, în mod automat, în funcţie de necesităţi. Se caută întotdeauna ca nivelul resurselor alocate să fie doar puţin mai ridicat faţă de nivelul resurselor consumate. Este o diferenţă definitorie în comparaţie cu sistemele clasice. Dispare modelul de livrare a serviciilor cu cotă şi cantitate fixă, la un preţ fix achitat în avans. Când vorbim despre cloud, plăteşti doar ce consumi. Vorbim despre o creştere imensă a eficienţei şi a controlului costurilor. Practic, sistemul cloud face economii de la sine, prin construcţia lui. Şi, să fim serioşi, care antreprenor nu se bucură la auzul expresiei “costuri mai mici”?

Desigur, vă spuneam despre avantaje şi nu avantaj. Cloud-ul nu se remarcă doar prin flexibilitate. Modelel Enterprise de cloud beneficiază şi de potenţialul de creştere în masă a mediilor de lucru. Odată ce avem un sistem functional în Cloud, el poate fi replicat sau dublat în câteva minute. De asemenea, un alt avantaj care nouă ne pare enorm şi de nepreţuit este fiabilitate. Cloud-ul funcţionează prin împărţirea informaţiei pe mai multe servere, dar fără a crea o dependenţă tehnică fixă între ele. Aşa că, în orice moment, dacă un server devine inutilizabil sau întâmpină problem de funcţionare, din orice motive, restul sistemelor pot suplini lipsa lui. Această situaţie ar putea fi devastatoare în cazul unui sistem clasic. Imaginaţi-vă că aveţi un magazine online găzduit pe un server clasic şi acesta cedează exact în prima noapte de Black Friday. Da, exact, e un coşmar! Însă, dacă aţi fost inspirat să găzduiţi magazinul pe un sistem Cloud, puteţi sta liniştit. Odată ce un server intră în avarie, restul sistemelor deja au preluat rolul lui, fără întreruperi.

Cloud computing se mai mândreşte şi cu un nivel mare al securităţii, un control şi management excelent şi rentabilitate.

Serviciile Cloud pot fi împărţite în următoarele două categorii: private şi publice.

Un Public Cloud se referă la acel sistem în care serviciile şi infrastructura sunt oferite de un terţ, în afara locaţiei unde se desfăşoară efectiv procesul. Serviciile sunt accesate printr-o reţea de internet publică. Acest tip de cloud oferă o soluţie economică şi multă scalabilitate, dar datorită nivelului mare de accesibilitate este destul de vulnerabil la atacurile cibernetice.

Cloud-ul Privat însă, se găseşte într-o reţea privată, administrată de o echipă sau un expert în securitate, având o platformă de servicii şi o infrastructură accesibilă unui client sau a unui număr limitat şi clar de clienţi. Acesta este şi cazul Clausweb. Beneficiaţi de nivele ridicate de control şi securitate, de o extraordinară scalabilitate şi flexibilitate, făcând doar minore compromisuri economice.

Mai există şi soluţii hibride de cloud, care combină modelul public cu unul privat. Este adevărat că un model hibrid poate maximiza eficienţa în unele cazuri, dar se adresează cu precădere stocării sau prelucrării datelor care nu sunt de o mare importanţă sau confidenţialitate.

Dacă privim doar din perspectiva produsului livrat, Cloud Computing se poate împărţi în trei categorii: Software as a Service – Software ca Serviciu (SaaS), Platform as a Service – Platformă ca Serviciu (PaaS) şi Infrastructure as a Service – Infrastructură ca Serviciu (IaaS).

Cel mai comun şi cel mai des folosit este SaaS. Se referă la un model de produs în care aplicaţiile sunt găzduite de un provdider, aşa cum este Clausweb, şi sunt disponibile folosind o infrastructură privată, printr-o conexiune la internet. Multe persoane se folosesc de un SaaS fără să-şi dea seama că aplicaţiile web prin care o fac sunt livrate în acest mod. Uite 3 exemple din viaţa noastră de zi cu zi: Gmail, Facebook şi Twitter. Totodată, dacă faceţi cumpărături online pe magazinele marilor retaileri din România, este foarte probabil că factura sau chitanţa pe care aţi primit-o să fie livrată printr-un sistem SaaS.

PaaS este o categorie diferită şi se adresează mai ales dezvoltatorilor. Serviciile PaaS sunt de obicei livrate către developeri care au nevoie de un environment (un mediu) în care să-şi construiască aplicaţiile. Din punct de vedere al flexibilităţii, acest tip de client ştie de ce componente, sisteme de operare sau programe terţe are nevoie şi caută un provider de Cloud care îi poate satisfice cerinţele. Este important factorul sau puterea de replicare a acestui serviciu pentru dezvoltator, nu de puţine ori fiind nevoie de adăugarea altor două sau mai multe medii de dezvoltare într-un timp scurt. Pentru o firmă care dezvoltă o aplicaţie web, un provider PaaS de încredere poate economisi o tonă de fonduri. Asta fără să menţionăm avantajele enorme în cazul unei echipe de dezvoltatori împărţită pe 3 continente.

IaaS se referă la infrastructură, prin definiţia termenului. Este gândit ca o suită de resurse virtualizate adunate sub un serviciu, printr-o conexiune de internet. Este soluţia Cloud care are cea mai puternică legătură cu partea fizică, cu hardware-ul, cu infrastructura computaţională. Ofertele IaaS includ resurse ca spaţiu pe disk virtualizat, spaţiu de stocare flexibil şi cu accesibilitate foarte mare, conexiuni diferite şi multiple, adrese de IP cu destinaţii speciale sau alte caracteristici speciale. Resursele pot fi luate dintr-un conglomerate de servere, se pot întinde chiar pe mai multe data centers, dar şi clienţii îşi pot crea propria infrastructură.

Una peste alta, credem că este clar pentru toată lumea că acest Cloud nu este un lucru de speriat sau de neînţeles. Cloud-ul a devenit şi va fi multă vreme soluţia viitorului, modul cum toată industria legată de internet a ales să-şi dezvolte influenţa sau să se ramifice pentru a fi de folos oricărui domeniu.